Amitie år 2007

Amities utflykt till Bergööhuset i Hallsberg 070207.

Vi var 16 st från klubben som var till Hallsberg för att titta på Bergöhuset och få en guidad tur.

I Bergööhuset har Karin o Karl Larsson bott, det är Karin Larsson föräldrahem.

Det fanns mycket målningar på väggarna av Carl o Karin samt broderier av Karin att titta på.

På botten våningen är det ett galleri.

När vi var där så ställde Ann de Geer ut sina tavlor i grafik, hon var också där och berättade om sin konst.Vi inhandlade en tavla av henne till vår årliga utlottning.

Sedan gick vi vidare till Hotell Stinsen för att fika.

Det var en trevlig kväll i vänners sällskap. /Lotta

Se oss även på facebook!  

Sök på Galleri Bagarstugan

 

Eller hör av dig!

Tel: 070-8581683

Adress: Norra Sanna 206,

Sörgården, 69292 Kumla

 

Webbansvarig: Lasse Wall

 

                                              

 

 

Vi var 23 st som kom på årsmötet i  RTG-s personalrum.

Ann-Marie pratade lite om vad som hänt under året som gått.

Vi har ju varit till Kvantorpshögen, till Arvika o Klässbol, till Nora o Ted Ström samt Hallsberg-Bergöhuset med Ann de Geer som utställare.

Vi åt fruktsallad med glass - kaffe o kaka.

Den årliga lottgdragningen vanns av:

1:a pris Ann-Marie Bergh –    Bronsstatyett av Brixell.

2:a pris Helena Klövfer –       Tavla av Ted Ström.

3:e pris Ingegerd Trygg –      Tavla av Ted ström.

4:e pris Birger Persson –        Tavla av Ann de Geer.

5:e pris Ulla Gustafsson –      Tavla av Ted Ström.

6:e pris Mona Kjellström -      Tavla av Stig Stjärnberg.

7:e pris Marianne Haraldsson- Keramikfat.

8:e pris Harriet Eriksson-        Keramikvas .

Vi hoppas på ett nytt bra konstår för klubben.

Vid pennan Lotta.L

 

 

Minnesanteckningar från Amities årsmöte 2007-04-10

Amities Utflykt till Siv Engström-Svensson i Örebro 2007-06-04.

En skön försommardag tog Siv Engström-Svensson emot oss i sin atelje. Hon visade och berättade om sin konst, hur hon målar ut på ramarna när duken inte räcker till.

Vi var X antal st som var där. Vi fikade i hennes trädgård och hade en trevlig och lärorik stund.

Yvonne vann en liten tavla på vårat utflycktslotteri som Siv hade skänkt som pris.

 

Amities utflykt till Richard Brixel utanför Arboga 2007-09-22.

En konstupplevelse utöver det vanliga …

Lördagen den 22 september var det dags för ännu en efterlängtad konstutflykt. Vi var tio förväntansfulla Amiteé-medlemmar samt en (om möjligt ännu mer ivrig) extrainbjuden Helge Skoglund som for iväg mot Arboga för att träffa skulptören Richard Brixel! Alla hittade vi till ”Nalles” utanför Arboga där vi träffades över en glass och sedan skulle Ann-Marie guida oss vidare. Alla som tidigare varit med vet att vissa saker hör till…och snart var vi vilse. Vi fick se en hel del av grannlandskapet Västmanland i vacker höstskrud innan vi slutligen var framme!

När vi mumsat i oss det medhavda fikat och lyssnat på fler fantastiska historier var klockan plötsligt kvart över fem…och vi for hem.

Nu var inte riktigt alla överraskningar slut. Ann-Marie tvärnitar plötsligt framför ett ”Loppis” och nu pratar vi ”långt ute på landet”! Halva priset på allt! Ta vad Du vill och lägg pengarna i lådan! Undertecknad fyndade en söt mässingslampa, två mässingsfat och en brun tekanna (Gustavsberg) för det facila priset 17:50!! Hade det inte varit så trångt i Harriets BMW hade vi fyllt upp med skidor, takräcke, kaffeservis och mycket mer… Sedan körde Harriet så snabbt hem att Mats hade blivit blek!!

Nu sitter jag och tittar på MIN ”Arboga-filosof” som är märkvärdigt lik en viss herr Brixel och längtar till nästa utflykt….

Bakom tangenterna

AnnSofi

071002 

Nu gick det inte att ta fel. Hela trädgården längst ute på udden var full av ”Brixelskulpturer” och de är inte små och blygsamma… Han kom och mötte oss och under ett par timmar visade och berättade han (med hela kroppen!!) hur skulpturerna kommit till och tankar bakom konstverken. Vi fick höra fantastiska historier om människor och resor runt om i världen. Han är en otroligt fascinerande person och en världskänd konstnär. Vi fick bl a se OS-skulpturen som ska stå i Peking, Michael Schumacher till häst (Ferrarihästen förstås!!) och ”hon som fångade blixten”. Längst ute på udden blickande ut mot vattnet stod en naken frodig kvinna med en enorm ”muskelrumpa” och en naturtrogen rävboa runt halsen som väckt stor uppståndelse på en konstutställning i Europa! En kvinna att stå bakom när höststormarna vräker in från sjön!!

Han höll också på med att renovera sitt hus (och det var nog inte en dag för tidigt…) och att bygga ett ”båthus” där han arbetade och sov. Delar av golvet var av glas så man kunde sitta på toa och titta på fisk och djurliv i strandkanten samtidigt! Richard Brixel sov som mest ett par timmar varje natt sen var det full fart igen… En mycket intensiv man. Han hade flyttat hit för 22 år sedan för att få vara i fred så vi kände oss mycket privilegierade som fått göra ett ”hembesök”!

P.S: Skulle Du se någon krypa runt sockeln på Ronnie Petterssonskulpturen vid Almbyplan och leta efter nå´t så kom till oss som var med så ska vi förklara…D.S

Otroligt driftiga-produktiva och trevliga konstnärer båda två.

En mycket trevlig och givande kväll. Tack för den !

På Röntgen har vi en tavla av Lars i thorax-väntrum och av Ingela har vi textilvepor i kafferummet.

Vinst utlottningen för kvällen vanns av

Majsan, en liten äppeltavla från sten o lera./    Lotta

 

 

Amities utflykt till Aggers hus  i Östansjö 2007-11-14

Onsdag kväll 14 nov var det åter dags för en utflykt med Amitie konstklubb.

Då bar det av till Aggers hus i Östansjö. Vi var ca 25 st som kom till ett vintrigt Östansjö.

När väl alla var på plats, "efter visst bekymmer om att hitta dit", blev vi mottagna i kapellet "Aggers hus" av Ingela o Lars. Vi började kvällen med att fika och få en presentation om vad de sysslar med, bl.a målargrupper och teatergrupper. När det var klart gick vi in boningshuset, där de båda har sina ateljéer. Ingela på övervåningen, där hon målar tavlor både med olja och kol, hon är också textilkonstnär. Sedan gick vi ner till Lars där han håller på med sitt, målar olja och gör byggnadsmodeller av t.ex slott. Han har bl.a gjort Birkastaden på Björkön i Stockholms skärgård.