Amitie år 2008

 Kvinnor på vift!

(eller ”Tala är silver...”)

Lördagen den 8 mars, Internationella kvinnodagen, for 17 kvinnliga medlemmar från konstklubben Amiteé till den stora huvudstaden. Alla hette vi Wall och vi gled upp på Lindbergs Buss och satte oss längst bak där det med ett elegant band var reserverat för hela sällskapet. Nästan alla AnnMaries får var samlade utom BrittLouise (Varför ha sin mobil på...)som kom i sista minuten och så var vi på väg!

Redan vid Arboga började man känna sig lite rastlös men då packade vår reseledare raskt upp kaffe med varsin spännande påse till. Julgransplundringsstämning infann sig och allas ögon tindrade som tomtebloss och nu kunde man mumsa på goda smörgåsar, frukt och Dumlekola till allas förtjusning.

När vi kom fram till Stockholm gick vi i samlad trupp i solskenet till Nutida svenskt silver. Det kändes mycket lyxigt att få komma in ”bara vi” och bli förevisad utställningen. Fantastiskt vackra och annorlunda silversmycken gjorda av svenska kvinnliga silversmeder till kvinnor som betytt något för dem, allt från kronprinsessan till en kär syster!

 Sedan fortsatte vi promenaden till Nationalmuseum där det shoppades loss i butiken och vissa galopperade runt på Toulouse-Lautrec-utställningen (till Harriet & Ullas lycka visade det sig att biljetterna kunde ”återanvändas”!!). Därefter åts en mycket god lunch och vi hade som vanligt utlottning av resans ”hemliga vinst”. Denna gång blev Gunilla Fallenius lycklig vinnare till en vacker silverbrosch gjord av Kristina Jansson-Nyström som även fanns representerad på utställningen på Nutida svenskt silver! Det var ett frö av pelargon vilket visade sig vara Gunillas favoritblomma!

Därefter följde ”fria aktiviteter” tills bussen vände hemåt 17:00.

Stämningen var hög på väg tillbaks mot Örebro. Och nu var det tur att vi satt längst bak i bussen där vi störde minst (Tala är silver...) men en stor del av de övriga passagerarna var spansktalande ungdomar så de gick miste om mycket...Vissa av oss var trötta i fötterna efter allt spring i affärer medan andra hade ”chillat” på pub och livet lekte! Alla var dock nöjda med utflykten bortsett från en sak:

Se oss även på facebook!  

Sök på Galleri Bagarstugan

 

Eller hör av dig!

Tel: 070-8581683

Adress: Norra Sanna 206,

Sörgården, 69292 Kumla

 

Webbansvarig: Lasse Wall

 

                                              

Varför fick vi ingen påse på hemvägen?

Vid pennan en av AnnMaries alltmer krävande utflyktsdeltagare

AnnSofi